Het inschrijven

De KNHS heeft het nieuwe inschrijven geïntroduceerd. Wat houdt dit in? Je schrijft je tegenwoordig via de KNHS in voor een wedstrijd. Ga hiervoor naar “Mijn KNHS” en log in met je eigen account. Mocht je nog geen account hebben dan kan je dat daar gewoon aanmaken.

Je gaat nu naar de wedstrijdkalender en zoekt de wedstrijd waarvoor je wilt inschrijven. Hier vind je ook veel info over de wedstrijd. Vervolgens volg je de stappen zoals aangegeven op de site. Er wordt door de KNHS al heel veel gegevens voor jou ingevuld. Op Youtube vind je ook een instructiefilmpje Inschrijven Dressuur en Springen via Mijn KNHS onder de volgende link; https://www.youtube.com/watch?v=cXCLegTRmsg

Heb je speciale wensen dan kan je die via “opmerking toevoegen”   erbij zetten.

Op wedstrijdplatform.nl staat ook vermeld wanneer de startlijst gepubliceerd wordt in conceptvorm en in definitieve vorm. Hier worden ook wijzigingen gepubliceerd.

Heb je toch nog vragen mail naar hshwedstrijden@hotmail.com.

Met vriendelijke groet,

Jitske Bakker

Wedstrijdsecretariaat HSHeiloo 06-11771377 (alleen op wedstrijddagen)

Alle wedstrijden en activiteiten van HS Heiloo zie  : wedstrijd-en-activiteitenkalender-hsh-2017-versie-11-01-2017-1

Voor een overzicht van alle KNHS wedstrijden en kring- en regiokampioenschappen, www.knhs.nl

 

Rijbaanregels:

  1. In- en uitstappen doe je altijd op de binnenhoefslag.. Dit omdat de andere ruiters dan gewoon hun oefeningen uit kunnen voeren. Mocht het zo zijn dat er een ruiter aankomt die bijvoorbeeld schouderbinnenwaarts aan het oefenen is, ga dan nog een stukje aan de kant. Als je in- en uitstapt heb je nooit voorrang.
  2. Linkerhand heeft voorrang op rechterhand. Ruiters in draf of galop op de linkerhand hebben voorrang op ruiters in draf of galop op de rechterhand. Het is echter niet de bedoeling om deze voorrang af te dwingen.
  3. Snellere gang heeft voorrang op langzamere gang. Als men op dezelfde hand rijdt, geldt altijd dat de snellere gang voorrang heeft. Dus galop heeft voorrang op draf.
  4. Zijgangen hebben voorrang. Dit geldt voor alle zijgangen, zoals wijken en appuyeren. Dit betekent dat een zijgang op de hoefslag ook voorrang heeft.
  5. Figuren hebben voorrang. Als iemand een figuur aan het rijden is heeft deze persoon ook voorrang. Het is lastig om bijvoorbeeld een volte ineens te onderbreken.
  6. Stoor andere ruiters niet. Ga niet schelden op je paard of luidruchtig zitten bellen/kletsen. Iedereen komt daar voor zijn plezier en de training van zijn paard.
  7. Neem geen voorrang. Wees soepel in het voorrang geven en nemen. Dat jij linksom in galop rijd wil niet betekenen dat je gelijk door iedereen heen moet denderen, want ‘jij hebt tenslotte voorrang’. Probeer een beetje inzicht in de situatie te hebben en te kijken of het niet misschien handiger is om even een volte te draaien, zodat je niemand in de weg zit.
  8. Meldt het als je paard kan slaan. Zorg dat de andere ruiters in de bak ervan op de hoogte zijn als je paard zou kunnen uithalen naar andere paarden, zodat zij er rekening mee kunnen houden en niet te dicht achter je rijden. Je kunt op wedstrijd een rood lint in de staart vlechten ter waarschuwing.
  9. FIJNE WEDSTRIJD!!!