november, 2020

07novGehele dagClinic Kenneth VansweeveltCategorie:Clinic

Details

Masterclass Academische rijkunst van Kenneth Vansweevelt

Heb jij ook zin om je een dag onder te dompelen in de theorie en praktijk van de Academische rijkunst? Dat komt goed uit!

Ook in 2020 komt Kenneth Vansweevelt naar Heiloo om een Masterclass en een aantal losse lessen te geven.

Masterclass

Deelnemers aan de masterclass volgen, in een klein gezelschap, een intensief dagprogramma. De dag begint rond 9.00 uur zal bestaan uit:

·  1 uur theorieles;

·  2 x 45 min praktijkles met eigen paard;

· Het bekijken en samen leren en evalueren van de lessen van de andere deelnemers

Het samen kijken, leren, het maken van notities of het filmen geeft een enorme boost en ondersteuning waardoor je de opgedane kennis zelf kan trainen na afloop van deze mooie dag.

De kosten zijn € 122,50 voor leden van HS Heiloo, niet-leden betalen € 132,50.

Deze dag is open gesteld voor maximaal 4 deelnemers

Ben je nieuwsgierig maar heb je geen paard tot beschikking of vind je de dag te intensief? Het is mogelijk om de theorieles en alle lessen als toeschouwer bij te wonen. De kosten voor de gehele dag zijn € 42,50 voor leden en € 47,50 voor niet-leden.

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd! Er thee, koffie, cake,  soep bij de lunch en een warme maaltijd als afsluiting.

 

Privélessen

Aansluitend op de Masterclass zal het mogelijk zijn om met de lessen van Kenneth kennis te maken door het volgen van een privéles. Vanwege de tijd zijn hier echter maar enkele plaatsen voor beschikbaar.

De prijs van deze lessen is € 75,- voor een uur.

 

Opgegeven

Je kunt je opgeven voor de masterclass of privéles door een mail te sturen aan Simone Fraaij: info@bio-care.nl .

Informatie over de tijd en  wijze van betaling volgt na aanmelding.

 

Wie is die Kenneth?

Kenneth is een gelicensieerde Bent Branderup® trainer Academic Art of Riding

Paarden trainen is voor hem een levenswijze.

Zijn filosofie is als volgt:

 

Kunst is harmonie

De kunst is verkrijgen van de harmonie tussen ruiter en paard, Bent Branderup omschrijft het als “Two spirits must want to do what two bodies can.”. Vaak wordt kunst verward met een gevorderde oefening zoals een piaffe of levade. Kunst ontstaat op ieder niveau waarbij de ruiter en het paard samen smelten en in harmonie communiceren met een onzichtbare communicatie.

 

Neem de tijd voor het ontwikkelen van een kwalitatieve communicatie en het opbouwen van de balans van je paard.

Veiligheid als basis

Veiligheid als basis. Het eerste doel in de opleiding is het creëren van een veilig (rij)paard. Goed leidwerk geeft je de mogelijkheid om een gedegen communicatie te ontwikkelen tussen ruiter en paard. Het zorgt voor een veilige situatie, waarbij het paard zijn rust en aandacht leert behouden, ongeacht de omstandigheden, zoals:

 

· Naar een nieuwe locatie

· Slechte weersomstandigheden

· Het inrijden van groene paarden

· Op buitenrit

· Trailerladen

Eerst denken, dan doen

Als ruiter/paardeneigenaar ben je de trainer van je paard. Een goede trainer heeft de benodigde theoretische kennis. Eerst denken, dan doen. Vaak willen mensen het paard een bepaalde oefening aanleren, maar ontbreken ze een duidelijk beeld van de inhoud van de oefening. De kracht van een goede trainer is één oefening kunnen opsplitsen in vele kleine stappen. Denk maar eens na over het aanleren van het optillen van de hoeven van je paard. De eerste vraag die je je dient te stellen is: hoe denkt en leert een paard? De tweede vraag is: Hoe functioneert de biomechanica van het voorbeen en achterbeen? Er is dus noodzaak over de kennis van de psychologie voor het trainen van je paard en de biomechanica voor de correcte fysieke training.

Systematische begeleiding

Een systematische begeleiding stap voor stap gestructureerd voor een gedegen opleiding van ruiter en paard. De duidelijke opbouw in mijn begeleiding geeft je de mogelijkheid om inzichten te verwerven in het trainen van je paard. Je leert niet enkel de verschillende stappen maar je leert de stappen ook grondig te begrijpen. De verworven inzichten geven je de mogelijkheid zelfstandig verder je proces te ontwikkelen. De begeleiding is afgestemd op het niveau van ruiter en paard om de kans op succes te vergroten.

Motivatie training

Spel, fun en motivatie na het creëren van de gedisciplineerde veilige communicatie als basis. Om de trainer van je paard te worden moet je de interesse van je paard ontwikkelen om te willen leren.

 

“Who am I in the eyes of my horse?”

– Bent Branderup

 

Mijn paard als partner? Je paard moet leergierig zijn en een open mindset hebben om van je te willen leren. De motivatie training helpt je als trainer de sympathie van je paard te ontwikkelen. Een paard leren leren is de basis van een succesvolle opleiding.

 

Ontwikkel je tools

Bouw een gedegen fundament op als trainer om je paard zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Systematisch leer je verschillende training tools en technieken om je paard op zo veel mogelijk verschillende manieren te kunnen begeleiden. Grondwerk, longeren, handwerk en rijden zijn voorbeelden van trainingstechnieken evenals zal je ook leren correct te werken met de verschillende communicatietools zoals de hand, de zweep, de beenhulpen en de zit.

 

 

Check: http://kenneth-vansweevelt.be/index.html

 

 

Wat is Academische rijkunst?

Je paard academisch opleiden betekent allereerst oog hebben voor het fysieke en mentale welzijn van je paard. Alle dressuur alleen gebruiken om je paard mentaal en fysiek te verbeteren, zodat het dier samen met jou als ruiter wil en kan werken. We gebruiken het paard dus niet voor het reproduceren van een zeker plaatje of kunstje. Dit betekent dat we elke oefening een logische plaats geven in een trainingsopbouw, zodat de oefening als doel heeft je paard geleidelijk aan sterker te maken en andere oefeningen hier logisch op kunnen volgen. Pas wanneer dit zuiver wordt uitgevoerd kan er sprake zijn van rijkunst, omdat het paard dan geen trucjes heeft geleerd of wordt overvraagd, maar zuivere bewegingen kan maken die biomechanisch kloppend zijn. Een paard wat op deze manier wordt opgeleid loopt minder kans op overbelasting, slijtage en andere blessures en wordt over het algemeen gezond oud.

Academische rijkunst is dus: Nadenken over het hoe en waarom van een bepaalde oefening! Hoe voeren we de oefening uit met het gunstigste effect voor het paard? Waarom deed men deze oefening vroeger? En: Waarom doen we dit nu? Deze opleiding van mens en paard vormt de basis voor de Aca

Tijd

Gehele dag (Saturday)

Locatie

Hippische Sportvereniging Heiloo

Zeeweg 414, 1852 CZ Heiloo

Deel via
Deel via

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.
X