Bixie Kids Only in de uitkijkpost!

HEILOO – Zondag 27 september zat dan toch eindelijk alles mee. De langverwachte wedstrijd Bixie Kids Only, georganiseerd door Hippische Sportvereniging Heiloo op haar verenigingsterrein aan de Zeeweg, kon eindelijk doorgaan. In mei gooide corona roet in het eten en ging de boel op slot. Maar nu mocht het weer en waren ook de weergoden ons goed gezind.

Bixie is bedoeld voor de allerjongste ponyruiters. De jeugd kan zich uitleven in meerdere disciplines waaronder dressuur, springen en een vaardigheidsparcours. HS Heiloo had deze dag bovendien een Prix d ‘élégance op het programma gezet. En dat was een doorslaand succes! De juryleden beoordeelden een dertigtal combinaties waarbij er speciale aandacht uitging naar de wijze waarop de pony was getoiletteerd en de berijd(st)er aandacht had gegeven aan zijn of haar outfit. Verkleden mocht en dus kwamen er niet alleen prinsessen en elfjes te paard voorbij, maar waren er zelfs een aardbei en een dinosaurus te bewonderen!

Op de eerste plaats eindigde Zivah Mieras met Shadow. Deze als heks vermomde amazone uit Julianadorp viel niet alleen een bloemenkrans ten deel, maar ook een joekel van een bokaal met inscriptie. En natuurlijk de eeuwige roem!

Alle deelnemers mochten in de gezellige foyer lunchen en ook voor de pony’s was buiten de tafel gedekt met wortels en muesli op het menu.

In de overdekte hal – verboden terrein voor de volwassenen – waren tal van spellen uitgezet waaronder een stormbaan, een springkussen, stokpaardenrace en hoefijzer pimpen. De organisatie had er werkelijk alles aan gedaan om het evenement coronaproof te maken. De toezichthouders konden dit alleen maar beamen. Het zijn onwerkelijke tijden. Ook voor de jongste kinderen valt het niet mee. Het is daarom fijn dat zij even weg konden dromen op deze heerlijke Bixie dag!

 

Bron: www.uitkijkpost.nl

Klik hier voor het gehele artikel.

X